-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

No

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Prepovedano kopiranje vseh vsebin in fotografij brez dovoljenja avtorice. Zagotavlja Blogger.

Preišči ta spletni dnevnik

Šablone


Začelo se je že kakšni dve leti nazaj. Na Programu za otroke in starše, nadaljevalo pa v vrtcu. P in šablone. Na POS-u je vsakič obrisal šablono jabolka in gobe, iz vrtca je redno nosil vse mogoče. Vzporedno sem se sprva precej neuspešno podala v iskalno akcijo za enostavnimi šablonami. Takimi, ki imajo tudi dovolj neprekinjenih linij in niso zabite z motivi (najbolje en motiv na eni šabloni). Miklavž jima je prinesel šablone (SES, sicer kupljene v Hofru), ki so me še kar navdušile z motivi (je vmes že toliko zrasel, da se mi več motivov na eni šabloni ni več zdelo tako zelo moteče), razočarale pa s kvaliteto. Povsem. Saj bi lahko vedela, da za drobiž ne bo kvalitete, ampak šablone so zelo mehke, skoraj kot folija vložnih map. Presenetljivo, P-ju to ni predstavljalo težav (dokaz fotografije), je pa D žalostno opazoval brata in nesrečno poskušal. Uspelo mi je najti ene precej boljše, a mogoče še vedno malenkost premehke/pretanke za našega triletnika. Naročila sem nekaj kompletov - na vprašanje katere bi, sta rekla, da like in številke, da se bosta učila :) Dodala sem še vrt (iz samega šoka nad odgovorom). Preden so prišle, je veselje spustilo, a me ne skrbi, gotovo bo z njimi še veliko veselja.

In zakaj sem dovolila, da me je nalezlo P-jevo navdušenje nad šablonami? Ker jih ne vidim kot "umetniški" pripomoček, ampak kot orodje za spodbujanje kontrole gibov roke, kar je pomembno za pripravo roke na pisanje. V montessori okoljih  zasledimo kovinske like, ki se uporabljajo v ta namen, šablone pa se mi zdijo ugodna in primerna domača varianta tega materiala. Razmišljala sem podobno kot Kayle iz How We Montessori, ampak ona seveda doda še nekaj zabavnih predlogov - slikanje s šablonami ob uporabi čopičev, pršilk, gobice, lahko pa motive, narisane s pomočjo šablon, izpikamo s pikalom. 

Medtem, ko je nastajal ta zapis, sem našla tudi te šablone (Mali Galago je ravno posodobil svojo ponudbo). Tako jih nisem preizkusila, bi pa, če bi še enkrat izbirala, raje vzela te, kot tiste geometrijske like, ki jih imamo doma. Jih je kdo že preizkusil?

Pa vi, imate res dobre šablone oziroma mogoče veste, kje bi se jih dalo dobiti?



QuickEdit

You Might Also Like

Ni komentarjev

Objavite komentar

xxxx
aaaa Arhiv spletnega dnevnika

Follow @zogice.in.kravate