-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

No

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Prepovedano kopiranje vseh vsebin in fotografij brez dovoljenja avtorice. Zagotavlja Blogger.

Preišči ta spletni dnevnik

Torb(ic)a za v porodnišnico


Pa je le pripravljena. Saj bi napisala, da se tako (poenostavljeno) spakira za v tretje, ampak tudi v drugo ni bilo nič drugače.

Moja torb(ic)a:


Vzamem torbo, ki se dobro zapira in je (skoraj) ne uporabljam več. Običajno jo imam kar v prtljažniku svojega avtomobila. In kaj se skriva v njej?


Brisača - Vedno jo vzamem s seboj, a do sedaj je še nisem potrebovala. Dvakrat sem rodila januarja. To je čas, ko imajo dijaki srednje zdravstvene šole prakso in so mi vedno dali še kakšno več, če sem jih prosila (za osebje pa še ne vem, kako je strogo ;) )

Mrežaste hlačke - Nekaj jih vedno vzamem s seboj, sicer pa je z njimi tako kot z brisačo.

Malica - Za tik pred porodom, v kolikor ne bi pred tem uspela priti do dostojnega obroka, lačna ne grem  n i k o l i  v e č, ali če zamudim obrok takoj po porodu.

Donat - Da ne bom rabila lagati, da sem že opravila. Ta bi lahko bil v vreči (za moža; glej nižje), ampak ko sem rodila D-ja, so bili obiski prepovedani in mi je prav prišlo, da sem ga imela s seboj.

Dokumenti - Račun o plačanem prispevku za moževo prisotnost pri porodu, kopija poročnega lista, kuli.

Materinska knjižica - Z zdravstveno kartico in ostalimi dodatki, bo v torbo romala tik pred odhodom.

Telefon, polnilec in fotoaparat.

Toaletni pripomočki:
        Zobna ščetka.
        Zobna pasta - V kolikor uporabljate tisto navadno, v tubi, imate rok pozimi in torbo po navadi kar v avtu (kot jaz), še enkrat razmislite. Ne sme vam zamrzniti, ker je potem ... fuj.
        Intimno milo - Ni priporočljivo, ampak če ste brez šivov - paše. Ker je intimno milo pač milo, drugih mil in gelov ne jemljem s seboj.
        Lekadol, Nalgesin - V bolnišnico, tako in drugačno, se sicer ne nosi protibolečinskih sredstev, ampak ko se enkrat ponoči kregate za Lekadol ... Za vsak slučaj.
        Ventolin - Sicer se ne spomnim, kdaj sem ga nazadnje uporabljala, ampak mora biti vedno z menoj.
        Krema za roke in po potrebi za vse ostalo. Brez te ne grem nikamor.
        Deodorant.
        Glavnik - Če bom le imela čas (tik pred porodom), ga bom zamenjala s krtačo, za silo bo pa tudi ta v redu.
        Palčke za ušesa - Ker lahko shajam s skoraj vsem razen z maslom ali vodo v ušesih.
        Elastika za lase.
        Paket vložkov - Ne, ker jih ne bi dobila dovolj, ampak bolj za to, ker sem pri izbiri kar izbirčna.
        Bepanthen - Vzamem tudi kaj bolj naravnega (tokrat gre z menoj lanolin), ampak ugotovila sem, da redna uporaba Bepanthena v prvih dneh še najbolj pomaga. Kasneje, ko pridejo prvi navali mleka, res ne potrebujemo še razdražene kože bradavic in okolice. Res me je rešil, že dvakrat.

Česa ne bom vzela s seboj?
Svojih oblačil (razen v primeru hude vročine), ker me velike zelene srajce ne motijo toliko, kot mi ustreza, da jih bo pral nekdo drug.
Svoje obutve, ker so za tistih nekaj korakov tudi beli bolnišnični natikači dovolj dobri, predvsem pa se ne zmočijo.
Šampona, ker mi je že samo tuširanje po svoje stresno. Tudi kasneje se mi namreč vedno zdi, da slišim otroka jokati. No, čeprav P mi je res vedno jokal ...  V res kritičnem primeru skrajno zamaščenih las (hm?), v kolikor bi se porod tokrat začel zelo na hitro in ne bi imela časa umiti las doma, mi ga bo prinesel mož in si jih bom umila med časom obiskov.
Druge kozmetike in ličil, ker tega tudi sicer ne uporabljam (oziroma zelo redko).
Dude. Kaj je to duda? ;)
Nogavice sem imela s seboj po prvem porodu (pozimi), a mi je bilo že brez njih vroče, pa me sicer zelo rado zebe (za ilustracijo: obuta sem spala do dveh tednov nazaj). Prav tako mislim, da niso potrebne jope in razne halje.
Obroča za sedenje, ker ko boli epiziotomijska rana, se tudi na tem ne da sedeti (po prvem porodu sem se na lahko nanj vsedla šele po treh tednih), če epiziotomije ni, ovir za sedenje tako ni.

Šlo bi seveda tudi brez maaarsikatere stvari, ki se je znašla v moji torbi.

Običajno možu pripravim še eno vrečo, v katero dam še nekaj vložkov, mrežastih hlačk, rokavičk za dete, nedrček in blazinice za dojenje, tokrat še kakšne kratke hlače in majico za dojenje ter ostalega, za kar predvidevam, da bi mi morda utegnilo priti prav v prvih dneh po porodu. Tako je najlažje razložiti kje je kaj :)

Za odhod domov v lupinico položim dve bombažni vreči. V eni je komplet oblačil za dete, v drugi zame.


Omenila sem, da sem kar malo zbirčna oziroma zahtevna pri izbiri vložkov. Ja, precej občutljivo kožo imam, zaradi tega tudi nisem prav dolgo oklevala, ko sem se odločala, ali bi svoje otroke povijala v pralne plenice. Najbrž si bom, ko se opogumim, naročila tudi pralne vložke. Zaenkrat pa sem bila najbolj zadovoljna s temi na zgornji sliki. Vir nature so veliko udobnejši od običajnih Vir(80), Masmi (dobi se jih v DM-u in Sanolaborju) so pa sploh luksuz, o čemer priča tudi njihova cena (raje ne pomislim in ne povem). Za redno uporabo so mi predragi, sicer pa so tako nežni, da uspešno pomirijo občasno malo bolj nadraženo kožo. (*** Update 2017: Res dobri so tudi To.to Mama vložki. Ko se čišča nekoliko umiri, res toplo priporočam Racmanove pralne vložke. Ne vem, kako bi brez njih preživela sicer skromno, a dolgo čiščo v mesecih hude poletne vročine. ***)
QuickEdit

You Might Also Like

6 komentarjev:

  1. Ojej, tale dance girl podpis je pa še iz zelo najstniških let in pri teh letih zveni smešno. ;) Pozdrav od Malih frkeljcev in srečno ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Samo ta komentar sem prejela... Hvala :)

      Izbriši
    2. Napisala sem,da sem se tudi sama bala,da bom morala lagat glede blata,pa sem se poleg Donata v drugo opremila še z zalogo suhih sliv in fig ;-)

      Izbriši
    3. :) Jaz se sploh ne spomnim, kako je bilo v drugo, ali sem res šla, ali ne (v prvo je bilo pa nasplošno kar hudo, ker sem bila vsa zatečena, šivana, med porodom fasala hemeroide), so me spustili dan prej kot je običajno... Če mi bo prebava delala na samo 10% zdajšne hitrosti, tudi Donata ne bom potrebovala :P

      Izbriši
  2. Čisto sprejemljivo spakirana torba. ;) Tudi moja je bila takšna oziroma brez zdravil, malice in Donata, z vodo, ostalo pa kar enako. Kljub temu, da pri veliko stvareh pretiravam, pa sem obakrat imela v porodnišnico zelo malo prtljage. Vir Nature tudi mene niso razočarali, Masmi pa uporabljam med menstruacijo in sem tudi zelo zadovoljna. Srečno, ko bo čas! ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ;) Joj, na šoli za starše so me tako strašili - skoraj tako, kot da je vložkov, hlačk, brisač... samo za vzorec. Sem šla prvič kar obtežena tja :P Samo mučila sem se umikat mini potovalko čistilkam, vse je pa itak šlo nedotaknjeno z menoj domov. Hvala :)

      Izbriši

xxxx
aaaa Arhiv spletnega dnevnika

Follow @zogice.in.kravate