-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

No

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Prepovedano kopiranje vseh vsebin in fotografij brez dovoljenja avtorice. Zagotavlja Blogger.

Preišči ta spletni dnevnik

Pravi inštrumenti


Fantoma raje kot razglašene igrače ponudim prave inštrumente, saj se jima posluh (prav tako tudi okus, občutek za estetiko) že/še razvija. Otroci imajo namreč do šestega leta starosti t.i. srkajoči um, ki vse pije kakor goba. Pogosto jima je na voljo metalofon (zvončki), "sintisajzer", dokler se ni pokvaril adapter, igram jima na pravo kljunasto flavto in dovolim, da tudi sama malo pihneta vanjo, poskušali smo že s kitaro, pa nista bila prav navdušena ... Malo bolj popustljiva sem pri ljudskih inštrumentih (kalimba, okarina), saj se mi zdi, da njihova zgodba in zven prinašata posebno toplino.




QuickEdit

You Might Also Like

5 komentarjev:

  1. Zdravo, Sanja,
    ravno prav mi pride tale tvoja objava - iščem namreč soliden (seveda moram dodati še "a ne predrag") ksilofon. Mi morda lahko kaj priporočiš? Če utegneš, seveda.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja... tile na sliki so iz Hofra, niso moji. So še kar točni, zvok je pa plehek, grd. So pa definitivno boljši od vseh ta metalofon-igrač, kar sem jih kdaj slišala. Jaz imam tole http://www.amazon.de/Sonor-28511001-NG-Sopran-Glockenspiel/dp/B000QIZ1DW . Pred dobrimi desetimi leti, smo si jih s sošolkami skupinsko naročile v Muzikalijah, če se ne motim. Sem zelo zadovoljna, ker ima lep zven (zaradi oblike, je kot nekakšna posodica, ni samo nabito na letvici), ploščice se staknejo. Tako lahko sestavim npr. pentatoniko (C, D, E, G, A; pesmica Živalski vrtiljak, avtorice Mire Voglar je napisana v anhemitonski pentatoniki; izšla je v pesmarici Majhna sem bila), ki je znana po tem, da se lepo sliši ne glede na to, kaj igraš. Vse zveni malo bolj eksotično, a še vedno zelo lepo, skladno, prijetno. Je pa to stikanje ploščic tudi zoprno, saj jih fanta rada pobirata dol, tudi P če je grob pri igranju, mu letijo... Ampak ja, je pa priložnost, da se učimo lepo delati s predmeti, a ne ;) Zdaj kaj več ti ne znam reči... Najbolje, da jih greš preizkusit. Če bi pa ksilofon (lesen inštrument), ti pa sploh ne znam ničesar priporočit :)

      Izbriši
    2. Sanja,
      hvala, ker si se tako potrudila zame. (Tele informacije bom spravila v beležnico, ker mi bodo prišle še kako prav). Ja, v mislih sem imela lesen inštrument, prav zaradi tistega prijetnega in mehkega zvena, ki ga da les... Hvala, bom še iskala.

      Izbriši
  2. Iz repertoarja benda: https://www.youtube.com/watch?v=pOe9PJrbo0s :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pravi, da je to muziko slišal pri žabicah :P Ojej, mislim, da moram v vrtec :P

      Izbriši

xxxx
aaaa Arhiv spletnega dnevnika

Follow @zogice.in.kravate